Tweedehands (kinder) kleding, ruilen via Krijg de Kleertjes

Moeder winkelt met haar kindje in de draagdoek
Meisje met staartjes gaat op in haar spel op de ouders natuurlijk beurs

Onder de noemer van duurzaamheid moedig ik het initiatief van Krijg de Kleertjes van harte aan!
Als moeder van Quinn (2) heb ik veel baat gehad bij het ruilen van kinderkleding.
Shirts, broeken tot winterjas.

Onlangs ben ik ook goed geslaagd voor mijzelf met de eerste dameskledingruil, een initiatief van een ruilpunt hier in Utrecht. Het was heerlijk weer en gezellig druk en met een buit van diverse jurkjes weer naar huis. Daarom was het eigenlijk een logisch gevolg dat ik moest reageren op de oproep voor een fotograaf.

Ik help dit initiatief van harte en vrijwillig, omdat ik het enthousiasme en de bevlogenheid van de vrijwilligers (vaak ook allemaal moeders) graag beloon met een prachtige beeldbank. Zo kunnen zij straks adverteren en nieuwe berichten posten met een passend en eigentijds beeldmateriaal.
Want zeg nou zelf, tweedehands kleding blijft in eerste instantie toch een beetje twijfelachtig tot een duf imago oproepen.

Ik hoop dat ik je met mijn foto’s op andere gedachten kan brengen. Afgelopen week heb ik een groot en een klein ruilpunt bezocht.
Wist je dat kledingruil aan huis ook ontzettend gezellig is?

Op de Ouders Natuurlijk Beurs 2019 was Krijg de Kleertjes ook vertegenwoordigd met een stand. Samen met fotografe Ratna Soestrisno hebben we mooie beelden kunnen maken van het winkelend publiek, de kinderen die speelden met de verkleedkoffer en gewoon de ontspannen sfeer.  

Tweedehands kleding is duurzaam en daarmee goed voor het milieu, goed voor de portemonnee, het ondersteunt alle inkomens én is nog gezellig ook! Dus kom ook eens schatgraven en geef je kleding een tweede kans.
Zo maak je nog eens iemand blij en dát is onbetaalbaar 😉

Ingeborg de Haan

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: